Friday 22 May 2015

Mustaa betonia

Teimme juuri avattuun myymäläämme betonitason pystyvalulla. Halusimme tehdä siitä mustan, ohessa ohjeet miten itse pystyt värjäämään betonin helposti samalla tavalla.
Halusimme tehdä tasosta mahdollisimman mustan, joten värjäsimme tason ensin mustalla pigmentillä (hiilenharmaa) samalla kun valoimme tason. Eli sekoitimme betoniin pigmenttiä betonin sekoitusvaiheessa.


Laitoimme jokaiseen 25kg säkkiin 8 lusikkaa mustaa pigmenttiä (hiili) ja 3 lusikkaa tummanruskeaa (shadow). Ruskeaa väriä laitoimme siksi, että jos laittaa pelkkää mustaa kahdeksan lusikkaa, taso taittaa tämän jälkeen aika paljon siniseen. Ruskealla pyrimme poistamaan sinertävyyttä, onnistuimme siinä aika hyvin. Allaolevasta kuvasta näet minkälainen oli lopputulos.

Pigmentillä värjätty betonitaso.

Jos haluaa täysin mustaa betonia, on hyvä ensin tummentaa betoni pigmentillä näin saadaan erinomainen pohja väriaineellemme (Aqua Tint- musta) jolla värjätään taso mustaksi.  

Musta betonitaso

Värjäys on erittäin helppo tehdä, eli taso maalataan väriaineella telalla kuten maalaisit normaalisti seinää. Tasoon levitettiin kaksi kerrosta Aqua tint- mustaa väriainetta jonka jälkeen taso käsiteltiin Siacryl 14 betonitasopinnoitteella. Tämän jälkeen betonitaso on valmis käytettäväksi. 

Aqua Tint väriainetta voi toki käyttää pelkällään, ilman että käyttää betonin sekoitusvaiheessa pigmenttiä. Mustan betonin tekemimiseen suosittelen pigmentointia jotta pohjaväri on tummempi, mutta jos haluat tumman tason niin kolme/ neljä kerrosta Aqua Tint- väriainetta tummentaa betonia mukavasti. 

Kuvat ova näyttelytilastamme. Siellä pääset tutustumaan betonin ihmeelliseen maailmaan. Sivultamme tarkemmat tiedot aukioloajoista ja osoitteesta. Tervetuloa!


No comments:

Post a Comment