Sunday 20 March 2016

Mikrosementin käyttö kosteissa tiloissa

Supersuosittu mikrosementtimme sopii hyvin kosteisiin tiloihin. Jotta mikrosementtiä voidaan käyttää kosteissa tiloissa, isoin kysymys on se että millä sen käsittelee.

Kosteissa tiloissa on käytettävä hengittävää käsittelyainetta. Käsittelyaineeksi suosittelemme seuraavia tuotteita


  1. Solmasterin UR 300C pohja lakkaa
  2. Solmaster EP10 vesiohenteista epoksia

Näiden kahden käsittelyaineen erona on se että UR300 lakka on kiilloltaan puolihimmeä ja epoksi on taas kiiltävää. Molemmista saa kiiltoa pois, lisäämällä valmistajan ohjeiden mukaan vettä käsittelyaineeseen ennen tuotteen levittämistä. 
UR300 C pohja toimii samalla tavalla kuin keraaminen laatta- jos siinä seisoo vesi kauan päällä, jossain vaiheessa vettä pääsee siitä läpi. Tämä ei ole kuitenkaan ongelma, kunhan tiedostaa että miten se toimii. Ja yleensä kosteissa tiloissa on lattialämmitys, joten vesi ei pääse seisomaan pitkiä aikoja. 

Epoksia levitetään kaksi kerrosta jonka jälkeen siitä ei pääse imeytymään mitään läpi, koskaan. 
EP10 epoksi on myös kovempaa kuin UR300 lakka, joten jos halutaan varmistaa kulutuksen kesto, epoksi on oikea valinta. 

Oli mikrosementti päällystetty kummalla tahansa edellämainintuista tuotteista, lattia ei ole liukas. Jos lattialle laittaa vettä ja saippuaa, siitä tulee toki liukas, mutta niin tulee mistä tahansa lattiasta:) 

Kun halutaan varmistaa että lattia olisi mahdollisimman pitävä, Solmaster valmistaa molempiin tuotteisiin sopivaa kitkan lisääjää. Kitkan lisääjä on pulverin omainen tuote, joka sekoitetaan käsittelyaineeseen silloin kun aloitetaan viimeisen eli päällimmäisen käsittelykerran levitys. Pöly on erittäin hienojakoista eikä näy käsittelyaineessa, eikä muuta sen olomuotoa. 





No comments:

Post a Comment